liceul teoretic mihail săulescu predeal. selectați orice text pentru a-l putea asculta   Click to listen highlighted text! liceul teoretic mihail săulescu predeal. selectați orice text pentru a-l putea asculta
Liceul Teoretic "Mihail Saulescu" Predeal

 

Activitati

Proiect PNRAS

Începând cu anul școlar 2022-2023, în instituția noastră se derulează Proiectul PNRAS- Programul Național pentru Reducerea abandonului școlar, Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educație, MATE.

Confruntându- ne în ultimii ani cu o scădere a efectivelor de elevi, ca urmare a natalității scăzute, dar și a migrației populației stabile în alte localități, cu consecințe în schimbarea componenței claselor de elevi, dar și a rezultatelor obținute, considerăm că, prin derularea proiectului, vom reuși să creștem eficacitatea și dinamica internă a liceului nostru.

Obiectivul general al proiectului este: Creșterea nivelului de pregătire al elevilor în scopul promovării examenului de Evaluare Națională, la finalul clasei a VIII-a. Urmărim diminuarea ratei de părăsire timpurie a școlii pe parcursul ciclului gimnazial, beneficiarii direcți ai proiectului fiind elevii claselor V-VIII. Activitățile derulate sunt variate și se adresează fiecărui elev, în funcție de nevoile identificate și de motivația participării la activitățile școlare și extrașcolare.

Ca beneficiari indirecți, părinții elevilor noștri sunt implicați activ, colaborarea școală- familie fiind esențială, în contextul dorinței de integrare a absolvenților în comunitate și a nevoii de a forma o viziune clară asupra propriului viitor.

Proiectul este identificat ca – Schema de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15- Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență în România, cu o perioadă de implementare de 36 luni și o valoare totală a Contractului de Finanțare de 692482 lei.

Manifestari ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

"In data de 29 noiembrie 2023 incepand cu orele 11 s-au desfasurat dupa un program complex, manifestatiile artistice dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Locul ales a fost sala de festivitati a liceului, pe scena acesteia urcand elevi de la toate clasele. Au iesit in evidenta: programele claselor de la ciclul primar, cu multe cantece si recitari de poezii, premierea a 8 elevi de la clasa a VI-a pentru activitati deosebite in Saptamana Verde (23.10-27.10.2023), sceneta Bratianu si Predealul a clasei a VIII-a  B si concursurile pe teme de istorie nationala si istorie locala dintre clasele a VI-a si a VII-a (victorie cu 7-4 pentru clasa a VI-a) si dintre clasele a XI-a si a XII-a (victorie cu 7-6 pentru clasa a XI-a)." (prof. Ciorba Adrian)

BALUL Bobocilor

"Ziua de 24.11.2023 a adus un nou moment de bucurie in sufletele celor care au devenit elevii clasei a IX-a din cadrul Liceului Teoretic "Mihail Saulescu". In sala de evenimente a hotelului Carmen s-a desfasurat sub indrumarea d-nei profesor Ramona Vieriu si a d-lui profesor Dan Bucurenciu, un program artistic deosebit care a cuprins dansuri, concursuri, multa voie buna si etalare de cunostinte generale necesare pentru a castiga titluri de genul Mister si Miss Boboc. Este o traditie ca de organizare sa se ocupe clasa a 10-a, asadar la anul, va veni randul actualei clase a IX-a sa fie implicata in organizarea unui bal al bobocilor pentru viitorii absolventi ai clasei a VIII-a". (prof. Adrian Ciorba)

 

 

 

Actiune prevenire

"In data de 22.11.2023 Inspectoratul Scolar Judetean Brasov impreuna cu alte institutii subordonate (ex. CJRAE Brasov, Inspectoratul Judetean de Politie s.a.) a organizat un eveniment online de prevenire si informare a elevilor din cadrul scolilor si liceelor din judet. Astfel, psihologi si consilieri educationali au vorbit despre temele de interes care tind sa scoata elevul de pe drumul instruirii acestuia. Au fost explicati termeni ca "vicii", "dependenta" pe intelesul tuturor. In cadrul Liceului Teoretic "Mihail Saulescu"din Predeal actiunea a fost coordonata de directorul unitatii, d-na profesor Isabela Bolog, aceasta extinzandu-se la nivelul tuturor claselor cu participarea cadrelor didactice. Importanta evenimentului a avut consecinte ulterioare, multi elevi solicitand clarificari si indrumari profesorilor pentru a intelege cat mai bine materialul pe care l-au vizionat. De altfel, liceul beneficiaza periodic de o prezenta consistenta a cadrelor M.A.I. care doar in acest an scolar au facut de mai multe ori informari si au inaintat sfaturi catre beneficiarii educatiei, respectiv clasele de elevi." (prof. Adrian Ciorba)

CROS Predeleanu Hajnalka

"In data de 13.10.2023 a avut loc o noua editie a crosului Predeleanu Hajnalka, prima editie avand loc in anul 2015, zona de desfasurare fiind in acest an spatiul exterior al unitatii scolare. Ca in fiecare an concursul a fost indrumat de catre sotul distinsei profesoare trecuta prea devreme in eternitate, d-l Liviu Predeleanu, aducandu-si aportul atat cadrele didactice din cadrul Liceului Teoretic "Mihail Saulescu", catedra de Educatie Fizica si Sport, cat si primaria din localitate.

La linia de start s-au aliniat gradual concurenti de la clasele primare si pana la clasa a 12-a. Toti concurentii au fost scosi la incalzire de catre d-na profesor Elisa Coca. In imagini, un aspect de la antrenamentul dinainte de concurs si startul elevilor de liceu. Acestia din urma, au trecut toti deodata linia de finish. Trebuie mentionat faptul ca in onoarea si amintirea regretatei profesoare, salii de sport a liceului i-a fost acordata denumirea de Hajnalka Predeleanu, inca din anul 2015." (prof. Adrian Ciorba)

 

Proiect ROSE

 

Şcoala noastră, începând cu anul şcolar 2018 – 2019 beneficiază de Proiectul privind învăţământul secundar (ROSE), schema de granturi (Romania Secondary Education Project) a cărui valoare este de 70.000 Euro. Proiecul este finanţat integral de BIRD, în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiectul privind învăţământul secundar) între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015 (Monitorul Oficial, Partea I, nr. 757/12.10.2015). Obiectivele de Dezvoltare ale proiectului ROSE sunt îmbunătăţirea tranziţiei de la liceu la învăţământul terţiar şi creşterea gradului de retenţie în primul an de învăţământ universitar în instituţiile finanţate în cadrul proiectului.

 

 

Calendarul activitatilor extrascolare pe semestrul I - An scolar 2014-2015

 

" Festivalului National al Sanselor Tale "

 

Conducerea Liceului Teoretic „Mihail Saulescu” Predeal multumeste cadrelor didactice si elevilor implicati in organizarea si desfasurarea Festivalului National al Sanselor Tale.

 

Vineri, 28.11.2014, incepand cu ora 14:30 la Sala de Sport a orasului Predeal se vor desfasura ultimele activitati din cadrul festivalului, iar d-nul director Ercus Florin va inmana diplome urmatorilor elevi care s-au remarcat prin implicarea lor pe tot parcursul activitatilor organizate:

  1. Ciobotariu Elena
  1. Greus Oana
  1. Dragomir Cherhat Adina
  1. Cristea Daniel
  1. Pomana Andrei
  1. Flesieru Sebastian
  1. Tuloi Marius
  1. Tarta Radu - Florian
  1. Schiopu Diana – Gabriela
  1. Ghitu Dana - Georgiana
  1. Chesauan Claudiu
  1. Turburas Vlad
  1. Cirjoban Florin
  1. Baciu Octavian
  1. Andrei Dragos Mihai
  1. Colanios Alexandru
  1. Ciobotariu Andrei
  1. Cristea George
  1. Lie George
  1. Vladutu Andrei

In egala masura multumim Primariei Orasului Statiune Predeal, Clubului Sportiv Scolar Predeal, grupului GEST si d-nului Anastasescu Andrei pentru sprijinul acordat.

Director,
prof. Ercus Florin

 

" ALATURI DE MINE, IMPREUNA CU MINE "

In 5 noiembrie 2014, Centrul de Documentare si Informare al Liceului Teoretic Mihail Saulescu Predeal a gazduit lansarea proiectului judetean "Alaturi de mine, impreuna cu mine". Proiectul promoveaza educatia civica a elevilor prin activitati caritabile si voluntariat in parteneriat cu Colegiul National Economic "Andrei Barseanu" Brasov si Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Brasov.

 

Activitatile principale care se vor desfasura, vor fi adresate copiilor cu dizabilitati sau cu diferite cerinte speciale, incepand cu luna noiembrie pana la sfarsitul acestui an scolar

" Alegeri CSE "

In data de 31.10.2014 au fost efectuate alegerile pentru functia de presedinte al CSE (Consiliul Scoalar al Elevilor).

Au fost depuse doua candidaturi, ale elevilor: Man Raul-Alin din clasa a IX-a A si Ciobotariu Elena-Tereza din clasa a X-a A. In urma votului la care au participat elevii claslor V-XII, eleva Ciobotariu Elena-Tereza a castigat functia de presedinte cu 99 de voturi, iar contracandidatul ei s-a situat pe locul al II-lea si a preluat functia de vicepresedinte.

" SPIRITUL SARBATORII DE HALLOWEEN "

Finalul lunii octombrie i-a surprins pe elevii claselor a II-a si a III-a din cadrul Liceului Teoretic “Mihail Saulescu” intr-o atmosfera marcata de culori tomnatice si motive grotesti specifice sarbatorii groazei, cunoscuta drept Halloween.

In lumina cunoasterii traditiilor anglo-saxone intens mediatizate, dublata de dezvoltarea spiritului de initiativa si competitie, activitatile coordonate de domnisoara profesoara de limba engleza, Gagiu Cristina, au debutat cu prezentarea originii sarbatorii, elevii fiind totodata familiarizati cu legendele, obiceiurile, traditiile si simbolurile din cultura si civilizatia engleza si americana. Cu cantece antrenante pe fundal, elevii au lucrat in echipe, colorand fisele de lucru puse la dispozitie.

Cu clasa decorata intr-un spirit inspaimantator, elevii clasei a III-a A si-au prezentat costumele si bostanii atent sculptati. Colegii acestora de la clasa a III-a B nu s-au lasat mai prejos, angajandu-se intr-o competitie a mastilor confectionate in echipe. Surpriza a venit insa la final, cand toti elevii celor trei clase implicate in programul de Halloween si-au creat propriile fantomite, monstri si lilieci. Nu au lipsit zambetele si voia buna asociate cu secrete ale altor civilizatii.

" Balul Bobocilor 2014 "

In data de 24.10.2014 a fost organizat "Balul Bobocilor" de catre clasa a X-a A impreuna cu diriginta lor, doamna profesoara Toma Maria la "MM Club" din Predeal. Evenimentul s-a desfasurat intre orele 18:00 - 22:00 si au fost realizate urmatoarele probe, la care au participat elevii clasei a IX-a A:

 1. Cultura generala
 2. Recunoasterea piesei
 3. Curatarea cartofilor cu cutite de plastic
 4. Dansul cu portocalele
 5. Dansul in perechi
 6. Declaratia de dragoste
 7. Proba surpriza
 8. Proba de talente
 9. Mancatorii de savarine
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
MENIU
Click to listen highlighted text!