Noutati

Rezultate concurs post contabil sef

Rezultate proba scrisa - din ...

citeste tot ..

Consiliul elevilor are un nou președinte!

Începând din data de 31.10.2013, eleva Elena-Tereza Ciobotariu din clasa a IX-a A este noua preşedintă a consiliului elevilor din Liceul Teoretic ,,Mihail Săulescu”. Fire puternică, răzbătătoare, ...

citeste tot ..

Calendar activități - sfârșitul anului școlar 2012-2013

Vineri, 31.05.2013 - ora 10.30 (sala de sport a liceului) „Ultimul clopoțel”clasele terminale de liceu Vineri, 31.05.2013 - ora 13.00 (lângă piața Predeal/Sala de Cultură) „Ziua co...

citeste tot ..

Ziua Porților Deschise

În data de 25.05.2013 Liceul nostru organizează Ziua Porților Deschise între orele 9-13. Sunt așteptați elevi, părinți, profesori și reprezentanți ai comunității locale. Cu această ocazie ...

citeste tot ..

Înscrierea în învățământul primar - 2013-2014

Vă informăm, pe această cale, că înscrierile pentru ciclul primar (clasa pregătitoare și clasa I) în anul școlar 2013-2014 sunt organizate de Liceul Teoretic „Mihail Săulescu” Predeal, ...

citeste tot ..

Clasa pregătitoare - „Ziua porților deschise”

În data de 03.IV.2013, între orele 9.00 - 13.00, Liceul Teoretic „Mihail Săulescu” Predeal va organiza „Ziua porților deschise”, în vederea înscrierilor pentru clasa pregătitoare din anul ...

citeste tot ..

Youth Equilateral Space

7 elevi (clasele a Xa A, a XIa și a XII a A) si un profesor (prof Ivan Valentina) au participat la programul educational non-formal din ...

citeste tot ..

Economia bazata pe cunoastere

Economia bazata pe cunoastere Incepand cu anul 2008 liceul nostru este parte a proiectului Economia bazata pe cunoastere, al carui scop principal este de a facilita participarea ...

citeste tot ..

Promovarea tolerantei si includerii sociale prin sport

Promovarea tolerantei si includerii sociale prin sport Partener: Asociatia voluntarilor pentru viata Data 10.10.2012 Participanti Elevi: clasa a IX-a A și a X-a A Prof.: dir. ...

citeste tot ..
Deschiderea anului scolar PDF Imprimare Email

 

Discursul domnului director Bucurenciu Daniel

 

În primul rând vreau să urez tuturor celor care trec pentru prima dată porțile acestui liceu un calduros „bine ați venit la noi în școală” și să-mi exprim bucuria revederii tuturor celorlalți la acest început de an școlar.

Cred că sunt în asentimentul Dvs. dacă voi spune că toți cei prezenți astăzi aici suntem cuprinși de o puternică emoție.

În cazul meu este vorba de emoția izvorâtă atât din responabilitățile care vin cu noua funcție dar mai ales din așteptările pe care le aveți Dvs. de la noua conducere a școlii.

Bobocii clasei pregătitoare și ai claselor I trăiesc emoția primei zile de școală și sper ca aceasă zi să le rămână o frumoasă și puternică amintire. În semn de bun venit aș dori sa-i aplaudăm.

Foștii elevi ai claselor a IV-a trăiesc emoția despărțirii de doamnele învățătoare, care timp de 4 ani le-au fost o a doua mamă, dar și emoția intrării într-o nouă etapă, cea a gimnaziului, care aduce pentru ei multe schimbări: diriginte, profesori la fiecare disciplină, note... Iar cel mai drăguț lucru care se va întâmpla va fi acela că atunci cand ne vor striga, indiferent dacă suntem domni sau doamne, o vor face-o cu apelativul „Doamna!”.

Foștii elevi ai claselor a VIII-a trăiesc emoția intrării în rândul liceenilor. Doresc cu această ocazie să-i felicit pentru rezultatele bune obținute în cadrul examenelor de Limba Română și Matematică de la Evaluarea Națională dar mai ales pentru faprul că au ales să-și continue studiile în cadrul liceului nostru.

Elevii claselor a XII-a și a XIV-a seral trăiesc emoția unui an școlar plin de provocări: Examenul de Bacalaureat, examene de competențe, examen de atestat, admiterea la Facultate. Va fi un an greu pentru ei dar le garantez că eforturile lor vor fi urmate de o imensă statisfacție atunci când vor reuși la toate aceste examene.

Aici aș dori să amintesc rezultatele remarcabile ale foștilor lor colegi din promoția anterioară, de la zi, elevii clasei a XII-a A Matematică-Informatică, ce la examenul de Bacalaureat din sesiunea din vară au obținut o promovabilitate de 90%.

Vorbind de rezultate, imi amintesc cu o deosebită bucurie festivitatea de premiere de la sfârșitul anului școlar anterior, în cadrul căreia, timp de mai bine de 2 ore s-au oferit premii pentru rezultate deosebite la învățătură, pentru rezultate deosebite în cadrul unor conursuri școlare și competiții sportive, pentru participări în diverse activități și proiecte extra-școlare. Îmi doresc ca la sfârșitul acestui an școlar festivitatea de premiere să dureze cel puțin 3 ore!

Revenind la emoții sunt convins că acestea sunt prezente și în rândul părinților, al profesorilor și al întregului personal al școlii, al reprezentanților comunității locale și al tuturor factorilor de decizie prezenți azi aici. Sunt emoțiile sincere de a reuși să-i ajutăm pe acești copii, într-un sistem de educație plin de schimbări și nu lipsit de probleme.

Am fost extrem de fericit să constat în scurta perioadă de 2 săptămâni de când sunt director că efectiv toți cei cu care am avut onoarea să discut sunt preocupați de dezvoltarea și aducerea la un nivel de excelență a acestui liceu. Și vreau să menționez aici profesorii, reprezentanții părinților și ai consiliului local, primăria și în mod deosebit Domnul primar Liviu Cocoș care s-a implicat personal în rezolvarea oricăror probleme și chiar ministerul educației prin Dl. Ministru Secretar de Stat Stelian Fedorca de a cărui prezență astăzi suntem onorați.

Chiar dacă din punct de vedere administativ se impune o structură ierarhică a celor menționați anterior, eu consider că d.p.d.v. uman toți acești factori pot sta la aceeași masă rotundă a parteneriatului care să aibă în centru interesele elevilor. Consider că fiecare verigă a acestui parteneriat este extrem de importantă.

Într-un sistem educațional care merge spre descentralizare nu mai putem sta pasivi să așteptăm ca cineva „de sus” să ne rezolve toate problemele. Trebuie ca și noi: elevi, părinți și profesori să ne implicăm în mod activ pentru dezvoltarea școlii. De aceea îmi doresc, ca în următoarele zile, emoțiile de care vorbeam la început să fie treptat înlocuite de dorința de implicare și colaborare bazată pe încredere.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate în noul an școlar.

 


 

Link-uri Utile

edu.ro
Siteul oficial al Ministerului Educatiei
isjbrasov.ro
Inspectoratul Scolar al Judetului Brasov
primaria-predeal.ro
Site-ul Primariei Orasului Predeal
BannerCopyright 2012 "Liceul Mihail Saulescu Predeal". Toate drepturile rezervate.